O Noua Sansa | O Noua Viata

Rodica M

Rodica M

Caut. Fascinantul si neobisnuitul. Stii? In lumea mea, nu exista reguli si etichete sociale. Ci doar cuvinte. Care-mi pot activa viata.

Despre antrenarea mersului. Oferind beneficii in domeniul sanatatii foarte importante si o sansa de a trece la o mai mare independenta, antrenarea mersului este o optiune importanta pentru multe persoane care au o leziune vertebro-medulara. Acest articol va viza eficacitatea antrenarii mersului, ce poate face pentru tine, si ce e nou la antrenarea mersului in materie de tehnologie si cercetare.

Cum functioneaza antrenarea mersului

Terapia antrenarii mersului ajuta persoanele cu leziuni vertebro-medulare sa stea in picioare si sa mearga cu ajutor din partea mecanicii sau alt fel de ajutor, uneori din partea oamenilor. Multi cercetatori considera ca antrenarea mersului ar trebui sa inceapa cat mai repede si mai prudent posibil dupa dobandirea traumatismului.

Sistemul respirator, cunoscut si sub numele de sistemul pulmonar, este folosit pentru respiratie. Traheele si plamanii sunt cele doua parti principale ale sistemului respirator. Cand inhalezi aer, oxigenul ajunge in trahee si apoi in plamani. Apoi, plamanii filtreaza oxigenul, trimitand-ul in fluxul de sange catre toate partile corpului. Cand expiri, dioxidul de carbon iese din organism.

Muschii respiratori

Expirarea nu necesita niciun efort din partea muschilor. Cu toate acestea, procesul de respirare al aerului este realizat prin folosirea a patru grupe musculare respiratorii. Diafragma, care separa cavitatea abdominala si toracica, este utilizat ca muschi principal atunci cand respiri. Muschii intercostali sunt situati intre coaste. Acestia ajuta la extinderea coastelor in timp ce respiri. Muschii gatului lucreaza, in mod normal, pentru a extinde pieptul cand respiri. Muschii abdominali lucreaza cu aceste grupe musculare pentru a te ajuta sa respiri adanc.

Orgasm si handicap. De cate ori ai auzit aceste doua cuvinte in aceeasi propozitie? Iti zic eu. Aproape niciodata. Cu toate acestea, studii, care se intind pe zeci de ani, demonstreaza ca persoanele care sufera de diferite afectiuni de sanatate, continua sa experimenteze senzatii sexuale similare cu cele pe care le experimentau inainte de aparitia respectivelor afectiuni.

Ce parere au persoanele cu afectiuni cronice? Cum te poti imbarca in calatoria de explorare a propriului tau potential orgasmic?

Haideti sa aflam!

Q: Mereu aud ca sexul cu handicap reprezinta o sansa de a afla ca exista mult mai multe cai de a te simti bine, decat actul sexual. Ok, actul sexual nu este o optiune pentru mine. Deci, care sunt toate acele alternative grozave de care eu ar trebui sa ma bucur?

A: Ei bine, acesta este un subiect care ar putea ocupa multe volume, si ma bucur foarte mult ca mi-ai pus aceasta intrebare, deoarece imi ofera sansa de a scrie despre subiectul meu preferat: sarutul.

Acesta reprezinta o activitate variata si mult subevaluata. Poate fi orice, inafara de "doar preludiu”. Poate fi erotic, intens si excitant si poate depasii cu mult expresia "puneti-va buzele impreuna si bum" (dupa cum Lauren Bacall i-a spus lui Humphrey Bogart), dar asta, numai daca vrei.  Chiar daca stimularea genitala nu iti ofera foarte mult in sensul aparitiilor de senzatii, sau daca este prea obositor fizic, este important sa nu pleci de la premiza ca sarutul este doar un "hors d'oeuvre" (aperitiv). Asigurati-va ca este felul principal!

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version