Ana Tomita

Ana Tomita

"Pierderile te vor ajuta sa pretuiesti ceea ce ai; gustul infrangerii face victoria atat de dulce !"

Multe persoane cu dizabilitati sunt extrem de fericite atunci cand in cele din urma intalnesc pe cineva, pentru ca efortul de a gasi pe cineva este urias. Se pretuiesc reciproc si fiecare moment il petrec facand sex. Muncesc din greu pentru ca sexul sa fie cat mai placut. Si multi reusesc in a avea o viata foarte frumoasa impreuna.

Din pacate, pot intampina in continuare multe obstacole: cand unul dintre ei vrea sa mearga undeva iar celalalt nu are energie, cand casa e prea mica pentru doua scaune cu rotile, cand parintii, asistentii personali si personalul medical interfera cu viata lor intima, cand unul dintre ei se imbolnaveste grav sau handicapul lor se agraveaza.

Sunt multi copii diferiti ai oamenilor cu dizabilitati si multi copii cu dizabilitati, fiecare cu problemele sale sociale sau sexuale, astfel iertati orice generalizari care nu se aplica in cazul dumneavoastra. Acest articol a fost scris pentru cititorii care nu cunosc multe persoane cu dizabilitati, pentru a le aduce la cunostita cateva dintre lucrurile cu care se confruta persoanele cu dizabilitati, pentru a afla ca persoanele cu dizabilitati pot fi amanti foarte buni, si pentru a invata mai multe despre cum pot face lucrurile mai bine.

Accentul este pus aici pe problemele carora persoanele cu dizabilitati le pot face fata. S-ar putea sa recunoasteti unele dintre dificultati, iar modurile in care putem ajuta par destul de evidente odata ce problemele sunt identificate.

Creatina este un metabolit, care este in mod normal, prezent in concentratii mari in muschi si creier. Descoperita in 1835, atunci cand un om de stiinta francez a descoperit acest element constitutiv al muschilor, creatina este substratul creatinei fosfat, o sursa majora de energie pentru celule. Suplimentarea de creatina administrata oral creste nivelul de creatina in muschii atrofiati la persoanele nomale, precum si in muschii atrofiati dupa leziuni ale maduvei spinarii la sobolani. Sportivii iau frecvent monohidrat de creatina administrata pe cale orala pentru a imbunatati forta musculara si pentru a reduce oboseala acestora in timpul antrenamentelor, de asemenea pentru imbunatatirea absorbtiei oxigenului.

Spasticitatea, rezultand din contractii muscular involuntare si continue, se poate dezvolta la pacientii cu leziuni ale maduvei spinarii, accident vascular cerebral, paralizie cerebrala, scleroza multipla si traumatisme cerebrale. Spasticitatea este o trasatura a sindromului de neuron motor superior si o cauza majora a handicapului la persoanele cu o varietate de boli ale sistemului nervos central (inclusiv accident vascular cerebral, paralizie cerebrala si scleroza multipla), si traume (cum ar fi trumatisme cerebrale). Spasticitatea este de obicei definita ca o crestere dependenta de viteza a reflexelor tonice de intindere (tonus muscular) cu reflexe tendinoase, clonus si spasme exagerate, rezultate din hiperexcitabilitatea reflexului de intindere. Pentru ca spasticitatea rezulta din leziuni ale cailor piramidale si extrapiramidale, fiziopatologia sa variaza in functie de zona lezata, dar de obicei se dezvolta in muschii antigravitationali.

facebook twitter linkedin YouTube vimeo canal youtube comunitate  

Feedback

Feedback

Parerea ta conteaza!

Profil site

Experiente din scaunul rulant. O sursa de inspiratie pentru noi toti.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus